Home / Градска хроника / По 14. пат “Битола на точак“

По 14. пат “Битола на точак“

Битола пред точно една година се приклучи кон градовите во кои се организира критичната маса велосипедисти а сега го имаше своето 14. издание.

Возење, дружба, запознавање на нови пријатели, анимирање на бројни битолчани од сите генерации, приближно 1.000 учесници на досегашните критични маси и над 2.500 фанови.

14- тото издание исто така со голем број учесници од сите генерации.Од најмлади до најстари, уживаа во возењето низ битолските улици, овојпат со нова рута низ повеќе места.

Целта на овој настан е популаризација на велосипедот како урбано превозно средство.

 

Фото: тера.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*