Don't Miss
Home / Uncategorized / Снежна идила и чист воздух во Битола

Снежна идила и чист воздух во Битола

Битола денес е под снежна покривка. Интензивни врнежи од снег ќе продолжат и во текот на ноќта. Добрата вест е дека снегот го исчисти и воздухот во градот.  Последите резултатите кои ги покажува мерната станица Битола 1, може да се забележи намалено присуство на ПМ10 честичките. Тие се движат од 25 до 40 микрометри на метар кубен.

sneg 1

Во цела Македонија денеска има  врнежи од дожд и снег, а на повисоките места над 500 метри со врнежи само од снег.

Во југоистиочните предели(Гевгелиско-Валандовскиот регион) со врнежи од дожд.

Дува засилен јужен и југоисточен ветер кој понекаде ќе достигнр брзина и до 35км/ч.

sneg 2

Утринските температури од -7°C до -3°C, а максималните дневни ќе достигнат до -2 односно до 5 степени.

 

 

 

Текст и фото: Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*