Home / Uncategorized / Собранието им го одзде имунитетот на пратениците

Собранието им го одзде имунитетот на пратениците

Со 66 односно 67 гласови „за“ Собранието ги изгласа барањата на ОСС1 за одобрување на притвор на шесте пратеници од опозицијата осомничени за инволвираност во настаните во Законодавниот дом на 27 април.

Пратениците Крсто Мугоски, Љубен Арнаудов, Јохан Тарчуловски, Жаклина Пешевска, Љупчо Димовски, Сашо Василевски од денеска немаат право на имунитет кој го поседуваат народните избраници. Седницата траеше половина час а единствена точка беше одземањето на имунитетите. Во салата не беа присутни пратениците од ВМРО-ДПМНЕ. За гласаа сите пратеници од парламентарното мнозинство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*