Home / Tag Archives: смена

Tag Archives: смена

До крајот на неделата ќе се знаат сите нови директори

До крајот на неделата ќе се знаат имињата на сите нови директори кои треба да ги заземат функциите во јавните претпријатија и основните и средните училишта. Оваа информација денеска ни е потврдена од сигурни извори на порталот на Битолски весник. ...

Read More »

В четврток седница на Советот

В четврток Советот ќе ја одржи својата четврта седниц. На дневен ред се голем број точки. На седницата ќе бидат разрешени старите Управни и Надозори одбори а ќе бидат именувани нови. Со тоа практично ќе се отвори патот за смена ...

Read More »

Капинковски нов тренер на ФК Пелистер

По серијата лоши резултати на Пелистер (не)очекувано дојде до смена на тренерската позиција. На местото на досегашниот прв тренер Марјан Секуловски е назначен Димитар Капинковски, кој досега беше помошник на Секуловски. Раководството на клубот спогодбено се раздели со Секуловски, а ...

Read More »

Побарана смена на претседателката на Советот на Битола

Советникот на НСДП Битола, Благојче Котевски и здружената опозиција, на денешната седница на Советот побараа на дневен ред да се стави точка за интерпелација на претседателката на Советот на општината, д-р Силвана Ангелевска. Поводот за интерпелација на претседателката на Советот ...

Read More »

Смена на директорот на Зоолошката градина!?

Според неофицијални информации на порталот на Битолски весник дојде до смена на директорот на Зоолошката градина Коста Нешовски. За нов директор на Зоолошката градина е поставен Ѓоко Дамевски, економист, кој претходно работеше во ГП “ Пелистер “   Б.В.

Read More »