Home / Tag Archives: советници

Tag Archives: советници

Советниците ја изгласаа завршната сметка, Советот не се самораспушти

И покрај тоа што седницата на Советот на Општина Битола почна и помина во напната атмосфера, со барање оставки и најави за кривични пријави, сепак, таа заврши во стилот многу врева за ништо. За завршната сметка на Општина Битола гласаа ...

Read More »

Ќе го воведиме проектот „Буџет на увид на граѓаните“

-Не така одамна бевме сведоци на најголемиот срам кој можи да го доживее еден град, а тоа е на неговиот прв човек, на градоначалникот, да му биди одреден домашен притвор. Прв пат во својата историја битолчани доживеаја еден градоначалник да ...

Read More »

Многу прав се крена околу изградбата на каменоломот

Податоците што деновиве на седница на советот ги соопштија некои од советниците на опозицијата се загрижувачки и, во најмала рака, алармантни. Во Битола моментно над 2.041 граѓанин се лекуваат од карцином. Грижата за здравјето на луѓето, а пред сѐ за ...

Read More »

Градскиот паркинг ги скара градските советници

На минатонеделната седница на Советот на Општината Би­тола, бурна расправа меѓу совет­ниците од власта и опозицијата предизвика иницијативата на СДСМ за раскинување на договорот за јавно-приватно партнерство помеѓу Општината Би­тола и фирмата  “Стентон градба ДОО Битола“ поради непо­читување на обврските ...

Read More »

Со кредит од Светска банка ќе се урбанизира Златниот рид

Златниот рид во моментот е големо градилиште. Се градат неколку станбени згради, трговски центар и хотел. Но засега, освен еден сопственик, никој друг нема почнато да гради индивидуална куќа на оваа атрактивна парцела, која се наоѓа веднаш под најатрактивниот дел ...

Read More »

Усвоен кварталниот извештај

Битолските советници на минатонеделната седница на Советот на Општина Битола го усвоија кварталниот извештај за четвртиот квартал од минатата буџетска година. Пред советниците и новинарите преку видеопрезентација беше презентиран деталниот финансиски извештај за остварените приходи и расходи во минатата година. ...

Read More »

Утре Вонредна седница на Советот на Општина Битола за поплавите

Претседателката на Советот на Општината Битола, Силвана Ангелевска за утре 05.02.2015 година (четврток), со почеток во 11,00 часот закажа ВОНРЕДНА седница на Советот на Општината Битола со единствена точка на дневниот ред, Информација за состојбата со поплавите во Општина Битола, ...

Read More »

ВМРО-ДПМНЕ: Паднаа маските на советниците од опозицијата

-Вчера, народните избраници од СДСМ и нивната коалиција конечно самите го потврдија тоа што ние цело време го укажувавме: – дека им е гајле за луѓето што ги гласале,- дека нивната наводна грижа за решавање на проблемите е неискрена и ...

Read More »

Скандалозно: Опозицијата го следи градоначалникот Талески приватно каде и со кој се движи!

На денешната седница на Советот, на која присуствуваше и градоначалникот на Битола, д-р Владимир Талески, се случи вистински скандал. Советникот на НСДСП, Благојче Котевски, презентирајќи фотографии за наводно непрописно паркирање на неговото приватно возило, јавно призна дека го следи градоначалникот ...

Read More »

Триесеттина точки на дневен ред на 23 тата седница на Советот на општина Новаци

На редовната седница на Советот на општина Новаци во месец септември се најдоа триесеттина точки на дневен ред. На почетокот советниците ја усвоија Програмата за работа на ЦОУ „Славко Лумбарковски” за учебната 2014/2015 година како и бројот на ученици и ...

Read More »