Home / Uncategorized / Транспортер: И Талески побара изземање на судечкиот совет

Транспортер: И Талески побара изземање на судечкиот совет

Во Кривичниот суд Скопје денеска се одржува ново рочиште за случајот „Транспортер“ на кое се присутни сите 21 обвинети лица.

По примерот на судските процесот кои се водат против функционери од претходната власт што ги покрена СЈО, така и во овој случај, адвокатот на Талевски побара изземање на судечкиот совет по што судот даде пауза од еден час.

Во овој случај се обвинети поранешниот битолскиот градоначалник Владимир Талески и уште 20-тина лица за злоупотреба на службената положба во врска со организирањето превоз на ученици во Битола, со што е направена проневера на околу 360.000 евра.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*