Home / Uncategorized / ВМРО-ДПМНЕ им оддаде почит на загинатите во Вејце

ВМРО-ДПМНЕ им оддаде почит на загинатите во Вејце

По повод  одбележувањето на 15. годишнината од загинувањето на припадниците на безбедносните сили кај Вејце во конфликтот во 2001 година, денес кај споменикот на бранителите пред СВР Битола, споменикот “Ангел“ во градскиот парк во Битола и споменикот на загинатите бранители во Долно Оризари беше положено цвеќе во нивна чест.

ВМРО-ДПМНЕ се сеќава на нив и секоја година го чествува овој ден.

27222dolno_orizari_vejce

Делегацијата на  ОК ВМРО-ДПМНЕ ја предводеше претседателот на општинскиот комитет Борче Димитровски,   Лилјана Кузмановска пратеник во републичкото собрание , претседателката на Советот на Општина Битола Силвана Ангелевска и  Емилиа Ѓероска потпретседател на ОК ВМРО-ДПМНЕ Битола.

Исто така на загинатите бранители почит им оддадоа Унијата на ветерени, Унијата на млади сили и Унијата на жени на ОК ВМРО-ДПМНЕ Битола.

 

Б.В.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*