Home / Uncategorized / ВМРО ДПМНЕ во одбрана на Марко Зврлевски

ВМРО ДПМНЕ во одбрана на Марко Зврлевски

Поради малиот број на пратеници на собраниската седница, на кој не се присутни 30-тина пратеници, пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Илија Димовски побара точката за разрешување на Државнот јавен обвинител, Марко Зврлевски да биде трганата од дневен ред.

„Дури и да се стави на гласање, ќе нема кој да гласа“, рече Димовски.

Претседателот на Собранието Талат Џафери не се сложи со Димовски. Спикерот рече дека точката може да се симне од дневен ред само кога се гласа, а не кога има дискусија и реплики.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*