Home / Uncategorized / Живко Митревски:Димовски нелигитмен претседател

Живко Митревски:Димовски нелигитмен претседател

Сè додека не се заврши примопредавањето, јас сум претседател на ССМ  и сè додека важат одлуките на 19 конгрес, а за тоа водиме правни постапки затоа има и забрана за упишување на друго лице, изјави на денешната прес конференција Живко Митрески.

За денеска во 15 часот е закажано примопредавање на функцијата меѓу новиот в.д. претседател Димовски, актуелен претседател на СУТКОЗ, и поранешниот Живко Митревски.

Инаку, Дарко Димовски пред повеќе од една година беше изгласан од синдикалните тела за нов претседател на ССМ, а од петокот минатата недела веќе е запишан во Централниот регистар на Македонија како в.д. претседател на ССМ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*