Don't Miss
Home / Вести / Бисера Костадиновска-Стојчевска нова министерка за култура

Бисера Костадиновска-Стојчевска нова министерка за култура

По Горан Милевски Битола доби уште еден министер.Тоа е пратеничката на СДСМ, Бисера Костадиновска- Стојчевска.

Одлуката Бисера Костадиновска – Стојчевска да биде нова министерка за култура ја соопшти синоќа по поддршката која ја доби новиот мандатар Димитар Ковачевски од партиските тела на СДСМ.

Бисера Костадиновска – Стојчевска е доктор на науки. проф. по англиски јазик на Педагошкиот факултет во Битола.

Таа во изминатиот период беше пратеничка во Македонскиот парламент од редовите на СДСМ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*