Home / Вести / Битола каква што (не ) ја заборавивме

Битола каква што (не ) ја заборавивме

       

         Битола, поради пандемијата повтирно е во “лок – даун“.

        Угостителските објекти и рестораните се затворени, а секој ден по 20 часот во државата и градот на сила  е полицискиот час.

        Моментно од ковид 19 во Клиничкиот ковид центар  на лекување се над 140 позитивни лица.

        Дневно се трошат и по 3 тони кислород.

        Многумина реагираат на ваквите драстични мерки, кои пак според други се донесени  со задоцнување.

        А еве како изгледаше Битола на 25 март минатата година кога бројот на позитивите се броеше на едната рака.

        Какви мерки беа тогаш преземани, а какви сега.

Тоа е едноставно неспоредливо. Токму затоа Битола минатата година спаѓаше меѓу градовите со најмала инфицираност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*