Don't Miss
Home / Uncategorized / Битолчани ослободени од плаќање автобуски превоз

Битолчани ослободени од плаќање автобуски превоз

                 

                

          Во деновиве кога воздухот во Битола енормно ќе биде загаден, како што тоа  е во последните денови,  автобуските превозници нема да наплаќаат билети за граѓаните и тие  ќе се возат бесплатно.

          Превозот ќе го субвенционира општината Битола која ќе ги плаќа билетите.

          Ваков договор е постигнат помеѓу автобуските превозници  на Битола и  градоначалничката на Општната.

          Се очекува оваа одлука да биде усвоена од советниците на Советот на вонредната седница на Советот, која е закажана за денеска.

          Во деновиве кога воздухот во Битола енормно ќе биде загаден, како што тоа  е во последните денови,  автобуските превозници нема да наплаќаат билети за граѓаните и тие  ќе се возат бесплатно.

          Превозот ќе го субвенционира општината Битола која ќе ги плаќа билетите.

          Ваков договор е постигнат помеѓу автобуските превозници  на Битола и  градоначалничката на Општната.

          Се очекува оваа одлука да биде усвоена од советниците на Советот на вонредната седница на Советот, која е закажана за денеска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*