Home / Вести / Екс градоначалникот Талески на привремена слобода

Екс градоначалникот Талески на привремена слобода

Екс градоначалникот на Битола, Владимир Талески, кој се наоѓа на издржување на казната од 7 години во Прилепскиот затвор е пуштен на привремена слобода.

По ненадејната смрт на неговата постара ќерка Марија, која неодамна почина од мозочен удар,а не од срцев удар како што се зборуваше во јавноста, екс градоначалникот на Битола, Владимир Талески е пуштен на едномесечна слобода.

За тоа време тој според информации на Битолски весник нема никакви ограничувања каде да се движи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*