Home / Вести / Груевски-Нашиот аманет е да ги продолжиме традициите на луѓето кои беа храбри

Груевски-Нашиот аманет е да ги продолжиме традициите на луѓето кои беа храбри

Празникот 11 октомври е еден од најславните датуми на македонската историја, денот кога започна народно ослободителната војна против фашистичкиот окупатор во 1941 година.Цели 80 години од тој ден нашиот аманет е да ги продолжиме традициите на луѓето кои беа храбри, кои тогаш се одважија и го кренаа гласот против окупацијата на Македонија. Должни сме да ги продолжиме нивните традиции  и да го продолжиме нивното дело и Македонија да ја оставиме на идините генерации, рече Валентин Груевски од ЛДП, актуелен претседател на Советот на Општина Битола на положувањето свежно цвење на споменикот на НОБ во Битола, честитајќи го 11 Октомври. 

Нема достапен опис

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*