Home / Вести / Хаварија во РЕК “ Битола“, загина еден работник од Прилеп

Хаварија во РЕК “ Битола“, загина еден работник од Прилеп

                      

            Дождовите кои паднаа во текот на вчерашниот ден ја однесоа порвата жртва.

             На копот во РЕК “Битола“ дојде до лизгање на земјиштето при што неофицијално дознаваме загина еден работник.

            Засега нема потврда за оваа трагедија, но  од извори  на Нова Македонија дознаваме дека лизагњето од наносите кои ги предизвикало лизгањето на земјиштето загина еден работник.

Станува збор за  работник од Прилеп, на возраст од 38 години, кого го потиснало земјиштето од одронот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*