Home / Градска хроника / Исечени елките кај Поштата

Исечени елките кај Поштата

Неколкуте елки кои во 1996 година беа посадени кај Поштата денеска рано изутрина се исечени.

Кои се причините за сечењето на елките никој од сопствениците на дуканите не знаеја, а ни вработените во Поштата.

Дали до сечење на елките дојде откако една од елките се откорна, или поради друго хортикултурно уредување на тој простор на улицата останува непознато.

Граганите со кои разговаравме не уверуваа дека немало потреба од сечење на елките и дека најголемиот број од нив биле здрави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*