Home / Вести / Иселеник од Змирново го купи хотел “Епинал“

Иселеник од Змирново го купи хотел “Епинал“

               

Според извори на Битолски весник, хотелот “Епинал“, симболот на Битола доби нов сопственик.

        Имено деновиве беа продадени акциите на УТП Македонија ДОО Битола, во чиј состав работи хотелот “Епинал“.

        На аукцијата се јави иселеник од  битолското село Змирнево, кој долги години живее во  Австралија, кој ги купи сите акции на угостителското претпријатие.

        Засега останува непознато за колку пари е продаден хотелот Епинал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*