Home / Вести / Изгласана доверба на Владата на Зоран Заев

Изгласана доверба на Владата на Зоран Заев

Со 62 пратеници ЗА, без против и воздржани, Собранието изгласа доверба на владата.

Опозицијата ја немаше на гласањето. Сите пратеници кои беа во Собранието го подигнаа зелениот картон.

Претходно премиерот Зоран Заев побара гласање за доверба на Владата, поради, како што рече, да се види дали има вистина дека опозицијата има мнозинство со кое ќе ја падне владата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*