Home / Вести / Кирацовски: Кандидатите за градоначалници да се бираат на непосредни внатрепартиски избори

Кирацовски: Кандидатите за градоначалници да се бираат на непосредни внатрепартиски избори

По завршувањето на внатрепартиските избори за претседател на СДСМ, поранешниот
генерален секретар на социјалдемократите, Александар Кирацовски излезе со став дека
за претстојните локални избори и кандидатите за градоначалници треба да се бираат на непосредни вантрепартиски избори.

– Апелирам и ќе настојувам секој позначаен избор на општествени и внатрепартиски функционери, особено изборите за кандидати за градоначалници да се избираат на истиот – непосреден начин, затоа што секоја импровизација, скапо не чини, а секој вистински избор е општествен благодет. Мнозинството сочинето од членовите на СДСМ е доследен репрезент на граѓанското мнозинство, што претставува вистинскиот избор. СДСМ е прв во промените. Да се потрудиме истите да бидат делотворни и плодотворни, изјави Александар Кирацовски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*