Home / Вести / Крводарителска акција во Новаци

Крводарителска акција во Новаци

Денеска во Новаци беше организрана крводарителска акција во која зеде учество и градоначалникот Љубе Кузманоски кој даруваше крв .

-Ова е прва краводарителска акција која се организира во нашата општина .Акцијата е дел од Караванот на хуманоста во рамки на Blood Bank-Tenk , Црвениот крст на РСМ , Институтот за трансфузиона медицина од Скопје и општина Новаци .Кога се работи за спасување на нечиј живот и здравјето на граѓаните во време на глобална пандемија и криза , нема нешто посилно и поубаво од несебичноста и хуманоста да внесете светлина и надеж во нечиј живот.Со оглед на големиот број на граѓани кои се пријавија за дарување на крв, се надевам дека оваа акција ќе постане и традиција . ”-истакна Кузманоски .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!