Home / Вести / Манаки во ново издание

Манаки во ново издание

Годинешниот филмски фестивал „Браќа Манаки” нема да може да има традиционално издание со гости и со програма како изминатите 40 негови изданија.

Со оглед на фактот дека големи филмски фестивали од „А” категорија како Кан, Карлови Вари, Локарно и други беа откажани, како и со оглед на објективните состојби и последици предизвикани од пандемијата ги натера филмските работници дека формата на одбележување на овогодинешното издание на фестивалот “Браќа Манаки”, треба да кореспондира со вредноста на фестивалот и заради тоа ќе се вложи креативна енергија и напор истата да се зачува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!