Home / Вести / На “Рузвелтова “ “никнаа“ нови украсни дрвја сорбуси

На “Рузвелтова “ “никнаа“ нови украсни дрвја сорбуси

            Улицата “ Рузвелтова “ конечно го доби својот нов лик. Денеска се  изведуваа завршните активности од реконструкцијата на улицата  во вториот крак пред Поштата.. Откако беа поставени клупи, сега улицата се разубавува со цвеќиња, а посадени се и украсни дрвја сорбуси. 

Вкупната вредност за реконструкцијата на улицата „Рузвелтова“, која опфаќа  водовод, канализација, улично осветлување, коловоз и урбана опрема изнесува 11.331.728 денари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*