Home / Вести / Оглас за продажба на автомобили

Оглас за продажба на автомобили

ГЕНЕРАЛНИОТ КОНЗУЛАТ НА РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА

во Битола – Република Северна Македонија

ОБЈАВУВА

Оглас за продажба на автомобили преку лицитација со тајно наддавање

            Лицитацијата ќе се одржи на 18.05.2021 година во 15,30 часот на адреса: Битола, бул.“1-ви Мај“ бр.53

            За продажба се објавуваат:

  1. Лесен автомобил “МЕРЦЕДЕС БЕНЗ“, Модел “Е240“

Почетна цена на јавно наддавање: 3035 евра

Година на производство: 2003г.

Боја: Црна

Мотор: бензин

Изминати километри: 120 074 км.

Менувач: рачен

Моќност – коњски сили/kw: 125kw/2398 cm3

  • Лесен автомобил “МАЗДА“ 6

Почетна цена на јавно наддавање: 2205 евра

Година на производство: 2003г.

Боја: Црна

Мотор: бензин

Изминати километри: 221 660 км.

Менувач: рачен

Моќност – коњски сили/kw: 104kw/1999 cm3

За учество на јавното надавање потребно е до 17 часот на 17.05.2021 година во благајната на Генералниот конзулат на улица / бул.“1-ви Мај“ бр.53 / да се уплати депозит во висина од 10% од цената на автомобилите.

Автомобилите се наоѓаат на адреса: Битола, ул. “Довлеџик“ бр.2а

Преглед на автомобилите може да се извршува секој работен ден од 11.05.2021 до 17.05.2021 година во временскиот интервал од 15,00 до 15,30 часот.

Претходна најава се извршува на телефоните: 075 291 193 и 078 259 196, претходниот ден од прегледот на автомобилите.

Предложената највисока цена на јавното наддавање, кое ќе се одржи на 18.05.2021 година се уплаќа во рок од 3 работи дена од затворањето на јавното наддавање, по што се склучува договор за купопродажба.

Генерален конзулат

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*