Home / Uncategorized / Осум дена притвор за Ламбе Алабаковски

Осум дена притвор за Ламбе Алабаковски

Судијата во претходна постапка на Основниот суд во Битола го прифати предлогот на Основното јавно обвинителство Битола и му додели 8 дена притвор на познатиот македонски поп пеач Ламбе Алабаковски.

Ламбе Алабаковски се товари за кривично дело – Предизвикување општа опасност од член 288 став 1 од Кривичниот законик.

Постои основано сомнение дека пријавениот 34-годишник на 4 јуни, во раните утрински часови, со пожар предизвикал значителна опасност по имотот од големи размери. Тој истурил бензин врз влезната врата од Културниот центар „Ванчо Михајлов“ во Битола, ставил фитил на прагот и го запалил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*