Home / Вести / Почина новинарот Стево Гаџовски

Почина новинарот Стево Гаџовски

        Денеска рано изутрина,  во Клиничката болница во Битола, на 78 годишна возраст  почина новинарот на Битолски весник во пензија, Стево Гаџовски.

        Стево Гаџовски целата своја  новинарска кариера до пензионирањето ја помина во  најстариот локален весник во државата Битолски весник.

        Тој долги години беше уредник на страницата за деца и млади уредник во Весникот.

        Погребот на Гаџовски ќе се изврши утре, недела, во 11 часот на Светонеделските гробишта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*