Home / Вести / Почна масовната вакцинација во Битола

Почна масовната вакцинација во Битола

                                   

            Денеска, рано изутрина  во пунктот на спортската сала на медицинскито училиште “ Д-р Јован Калаузи“  во Битола почна  масовната вакцинација во Битола.

Првиот ден за вакцинација  беа  пријавени  910 граѓани . Во овој пункт во Битола како регионален ќе  се вакцинираат граѓани од Битола, Прилеп, Демир Хисар, Крушево и Македонски Брод.

            Досега во  ситемот за вакцинација за овој пункт во Битола  пријавени се околу 18.000 граѓани.

            Инаку процесот на вакцинација се одвиваш без никакви проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*