Home / Вести / Почна реконструкцијата на општинската зграда во Новаци

Почна реконструкцијата на општинската зграда во Новаци

          Денеска во Новаци почна  темелната реконструкција на општинската зграда.

          Според зборовите на првиот човек на Општината Новаци, Љупчо Кузманоски со реконструкцијата на општинската зграда ќе се создадат далеку подобри услови за работа на општинските служби,  ќе се изгради сала за работа на Советот, бидејки сега во недостиг на простор Советот  седниците ги  држи во други простории, надвор од објектот,  ќе с еизгради  лифт за ивалидизираните и хендикепираните лица кои непречено ќе можат да  ги остваруваат своите параваод вадење документи, како.

Реконструкцијата  на општинската зграда ќе изесува околу 400 илјади евра, кои ќе се  плаќаат на 36 еднакви рати од три годишни  општински буџети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!