Home / Вести / Почна реконструкцијта на ул. “Тошо Даскало “

Почна реконструкцијта на ул. “Тошо Даскало “

Днеска една од најфреквентните улици во Битола, која беше доста оштетена, почна да се реконструира. Станува збор за улицата „Тошо Даскало“, каде што е предвидена промена на мешовитата канализациона мрежа од страна на екипите на КЈП „Нискоградба“, водоводни приклучоци кои ќе ги работат екипи на ЈКП „Водовд“ и поставување на нов коловоз.

Градоначалничката  на Битола, Наташа Петровска заедно со дел од тимот задолжен за реализација на проектот, беше информирана за динамиката на работа и зафатите кои овде ќе бидат изведени.

Вредноста на оваа инвестиција од страна на Општина Битола е околу 11.500.000 денари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*