Home / Вести / Погребан Лазе Николовски – Лаки

Погребан Лазе Николовски – Лаки

Во присуство на членовите на неговото најтесно семејство најблиските, како и негови пријатели и слушатели, денеска на Светонеделските гробишта во Битола беше погребан сопственикот на Радио 105 – бомбардер , Лазе Николовски – Лаки.

Лазе Николовски почина на 69 годишна возраст во Државната болница во Скопје, при самата интервенција на срцето.

Тој ќе остане запамтен како прв сопственик на приватно Радио во Битола и како човек кој 22 дена без прекин водеше програма.

Лазе Николовски – Лаки откако ја напушти работата во Општинската конференција на социјалистичкиот сојуз целиот свој работен век му го посвети на Радио 105 – бомбардер, како што го нарекуваше радиото.

Радио 105 – бомбардер речиси цели 30 години ги развеселуваше битолчани

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*