Home / Вести / Реконструкција на мешовита канализација на улицата „16-та“

Реконструкција на мешовита канализација на улицата „16-та“

          Meѓу бројните инфратсруктурни зафати, кои во последно време ги изведува локалната самоуправа во Битола,деновиве  почна изведбата на мешовитата канализациона мрежа на ул. “16-та“ во Битола.

Изведбата на оваа  активност ќе  ја чини општината Битола 6,7 милиони денари.

-Според проектот, по завршувањето на изведбата на мешовитата канализациона мрежа, за ул. “16-та“ е предвидено поплочување на постоечките улици со бехатон плочки, како прва фаза до реализацијата на деталниот  урбанистички план, велат од општната Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*