Home / Избори 2021 / Резултатите одлична основа за победа во втор круг

Резултатите одлична основа за победа во втор круг

        Во врска со резултатите постигнати во првиот изборен круг, кандидатот на СДСМ за градоначалник, Христо Кондовски на прес конференцијата изјави:

        -Почитувани мои сограѓани,Ви честитам за мирниот, фер и демократски избирачки ден кој беше олицетворение на сиот изборен процес што го водевме заедно со вас.Им честитам на сите учесници на овие избори кои излегоа на мегдан пред граѓаните и на сите избрани членови на Советот во Општина Битола, рече кандидатот за градоначалник од СДСМ и Коалицијата Христо Кондовски.

          -Од се срце ви благодарам за големата изразена поддршка до мене како кандидат за градоначалник и поддршката за нашите советници.Изборните резултати даваат одлична основа за победа во вториот круг кој е веке извесен и во кој најавувам повторно позитивна и прогресивна кампања.

          Во вториот изборен круг најавувам локално обединување на сиот коалициски потенцијал кој сега беше разлеан на повеке страни, но и позитивен поттик на излезност на сите кои денес од различни причини не излегоа на гласачките места.Драги битолчани, ве уверувам дека ке имаме заедничка победа која ке ви припаѓа вам и на нашата Битола!”, рече Кондовски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*