Home / Uncategorized / Смајко: Ми се исполни детскиот сон

Смајко: Ми се исполни детскиот сон

Веста дека е прифатена апликацијата на Радио Б -97 за организарање на концерт на познатиот светски кларинтетист Исмаил Лумановски – Смајко и негповиот оркестар од Њу Јорк во голема мера го израдува Смајко, кој се наоѓа во САД.

-Имам настапувано на голем број музички сцени во светот но моја огромна желба беше да свирам пред моите битолчани на Хераклеја.Со тоа ми се исполни мојот детски сон да свирам на Хераклеја.

Ве уверувам дека тоа ке биде спектакуларен концерт, на која ќе имаме и мои гости.

Се гледаме во август-ни порача Смајко во пораката.

Инаку Радио Б -97 веќе ги почна подготовките  за концертот.

Како организатори на концертот веќе ги почна поготовките за коцертот. Тоа ќе биде невиден спектакл на Хераклеја.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*