Home / Uncategorized / Совети на д-р Жан Митрев за справување со пандемијата

Совети на д-р Жан Митрев за справување со пандемијата

Доктор Жан Митрев преку видео обраќање даде неколку препораки за заштита од корона вирусот, за кој рече дека се негови теории, од она што тој го анализирал.

-Јас ќе кажам мое мислење како можеме да го победиме ова чудо, монструм од вирус кој ги загрозува основните начела на нашата цивилизација. По она што јас имам дојдено до сознанија, е докажано дека живее и како главен природен ресурс е лилјакот и кај него живее, меѓутоа дека живтоното е цицач, не се разболува од него. Кога лета неговата телесна темпаратура се покачува на 41 степен и вирусот угинува на повисока температура од 38. Најголемиот пробив почна од луѓе кои биле на скијање, на ладните предели и докажано е дека се населува во усната шуплина, носот и таму живее на поладен воздух и чека можност да се спушти во плуќата. Јас мислам дека препораките кои се збунувачки и во Европа, едно е да се изолирате да, меѓутоа јас препочувам никако да не се прави физичка активност надвор. Со било која физичка активност, на свеж возодух, и ако сте позитивни вирусот многу брзо ќе се активира по патот по ладниот воздух .
Никако надовр вежбање или спортски активности или воопшто да се излегува надвор додека е свежо зашто тоа може да го убрза процесот на инфекција. Много подобро ќе се заштитите со шал, отоколку маски, поготово во надворешна средина. Ви препорачувам да инхалирате неколку пати на ден, чај или што и да ви се допаѓа, битно е да изхалирате топол воздух и вирусот да не може да се развива понатаму.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!