Home / Вести / Средба Кондовски – Битичи

Средба Кондовски – Битичи

Денеска по отворањето на Офицерскиот дом дојде до средба на кандидатот на СДСМ за градоначалник, Христо Кондовски и вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битичи.

Во изјавата за медиумите Кондовски истакна:

-Добив уверување од вицепремиерот Фатмир Битиќи дека Владата и понатаму силно ќе ја поддржува новата локална администрација на Битола !

Создавање на поволна клима за домашните, пред се, локалните инвеститори и привлекување на нови странски инвестиции во градот значително ќе го зголеми економскиот развој на Битола. Тоа е приоритет кој се наоѓа високо на мојата и на агендата на македонската Влада .

Со вицепремиерот поразговаравме и за досегашните вложувања на Владата во Општина Битола, како и за проектите кои чекаат за реализација и можностите новата локална самоуправа да ги достигне проекциите за раст и развој.На крај, со вицепремиерот го споделивме задоволството од имозантната слика на реставрираниот Офицерски дом. Неговиот кабинет беше директно вклучен во целиот процес за што Битола и битолчани му се особено благодарни !

Успеавме овој монументален објект да го зачуваме за граѓаните на Битола.

Сега е време сите битолчани да уживаат во примената на овој архитектонски градски бисер !рече Кондовски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*