Home / Вести / “ Стрежево “ ќе гради фотоволтаична централа

“ Стрежево “ ќе гради фотоволтаична централа

              

Јавното претпријатие “ Стрежево “  наскоро ќе почне со изгрдба на фотоволтаична централа со јачина од  1MW.

Централата ЈП “ Стрежево “ ќе ја гради во катастарската парцела на селото Црнеец, Битолско.

Инаку за иницијативата за изградба на фотоволтаична централа во  селото Црнеец, Битолско, во Општината Битола  се одржа јавна презентација и јавна анкета  за локална урбанистичка планска документација за формирање на градежна парцела.

На тој начин ЈП “ Стрежево “ ќе ја реализира својата иницијатива за изградба на фотоволтаична централа и производство на сопствена електрична енергија.

Инаку главната дејност на ЈП “ СТрежево “ е наводнување на преку 20.000 ха, земјоделски површини во Пелагонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!