Don't Miss
Home / Tag Archives: адвокати

Tag Archives: адвокати

Адвокатите бараат одлагање на сите судски рочишта

Адвокатската комора бара да се одложат сите судски рочишта, освен итните постапки односно предметите со времени мерки и притворските предмети. Во допис испратен до Владата, Министерството за правда, Врховниот суд и Министерството за здравство, адвокатите бараат воведување на мерки за ...

Read More »

Адвокатите му откажаа љубов на Груевски

На денешното судско рочиште за предметот „Насилство во Општина Центар“, судијата соопшти дека тројцата адвокати Димитар Дангов, Боро Тасевски и Стерјо Зиков, кои во предметот го застапуваат избеганиот поранешен премиер Никола Груевски, го откажале полномошното. Груевски доби нов адвокат по ...

Read More »

Адвокатите бараат “ Транспортер “ да се суди во Битола

Адвокатите кои ги бранат обвинетите во случајот “ Транспортер “ бараат судскиот процес да се суди во Битола. Ваквото барање тие веќе го доставиле до Врховниот суд на Македонија, дознава Нова Македонија. Причината за тоа е што во овој случај ...

Read More »

За бегството на Грујовски и Бошковски суддите на тапет

Не запираат критиките упатени на адреса на македонското судство кое се посочува како одговорно за бегството на Горан Грујевски и на Никола Бошковски. Двајцата, едниот како поранешен началник во петтата управа во Управата за безбедност и контраразузнавање, другиот како негов ...

Read More »

Одбележан денот на битолската адвокатура

Адвокатската заедница на  Битола деновиве го одбележа 16 декември денот на Битолската адвокатура.  Оваа година одбележувањето беше јубилејно, бидејќи пред 40 години за прв пат адвокатите од Битола формално правно се организирале во Општинската адвокатска организација. Одлуката за регистрација е ...

Read More »

Битолски адвокати во посета на адвокатите на Србија

Делегација на адвокати, судии, правници од стопанството и приправници од Битола, во периодот од 21 до 23.11.2014 г. го посетија Белград и најзначајните правни институции на Србија. Членовите на делегацијата го посетија Правниот факултет при Универзитетот во Белград, каде беа ...

Read More »

Повторно се отвора случајот со бомбата во “Епинал“!?

По четири години случајот со подметнатата бомба во хотелот “ Епинал “ за време на Манифестацијата на Битолски весник “ Избираме најуспешни битолчани “ која се одржа во 2010 година, по се изгледа повторно ќе се отвори. Иако за овој ...

Read More »