Don't Miss
Home / Tag Archives: Ајри

Tag Archives: Ајри

Билјана Дамјановска – Јанчевска добитничка на наградата “ Ајри Демировски “

                             Наградата “Ајри Демировски”, која Битолски весник секоја година посмртно ја доделува, откако тој почина, оваа година отиде во рацете на познатата битолска и македонска интерпретаторка Билјна Дамјановска- Јанчевска. Таа  е родена во Мостар, но цел живот  живее во ...

Read More »

Пристигнаа првите купони за “ Најуспешни битолчани 2018“

Со завршувањето на Старата 2018  и доаѓањето на Новата 2019 година, Битолски весник ја почна  годинашната традиционална акција “ Избираме најуспешни битолчани 2018” Веднаш по новогодишните празници и објавувањето на првите гласачки купони, во нашата редакција пристигнаа првите предлози на ...

Read More »

Кога суетата ја засени љубовта

Искрен да бидам  во изминатите децении сум напишал доста текстови и колумни за Битола. Многу мастило имам потрошена за градот со кој и јас и сигурен сум  и сите ние битолчани се гордееме. -Битола е прекрасна. Таа  е како лебедот ...

Read More »