Don't Miss
Home / Tag Archives: амбасада

Tag Archives: амбасада

Отворена изложба “ Кина во моите очи“

Во Заводот и музеј во Битола, е поставена изложбата „Кина во моите очи“, по повод 70 години од основањето на Народна Република Кина. Пред присутните се обрати Мао Кингвен, советник во амбасадата на Народна Република Кина во земјава. – Кина ...

Read More »

Македонската полиција ја обезбедува Српската амбасада

Целиот персонал на абасадата на Р. Србија во Скопје е повикан на итни консултации во Белград. Ова пишува во нотата која српското МНР ја пратило до македонските колеги, но во нотата не биле наведени причините за овој чин. Околу српската ...

Read More »

Србија ги повлече своите дипломати од Македонија

Целиот персонал на абасадата на Р. Србија во Скопје е повикан на итни консултации во Белград, пренесуваат медиумите. Ова пишува во нотата која српското МНР ја пратило до македонските колеги, но во нотата не биле наведени причините за овој чин. ...

Read More »

Француската амбасада се приклучи кон акцијата „Ден на дрвото“

Амбасадата на Франција се приклучи кон традиционалната акција „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“ што на целата територија на Република Македонија се одржа на 30 ноември годинава. Претставници на Амбасадата засадија повеќе нови елки на просторот на Француските ...

Read More »

Јане Богоевски, в.д. амбасадор во Москва

Битолчанецот Јане Богоевски, кој долги години беше вработен во Министерството за надворешни работи и за кој велат дека е дипломат од кариера, е нов в.д. амбасадор на Република Македонија во Русија. Јане Богоевски, кој е на возраст од 54 години ...

Read More »