Home / Uncategorized / Македонската полиција ја обезбедува Српската амбасада

Македонската полиција ја обезбедува Српската амбасада

Целиот персонал на абасадата на Р. Србија во Скопје е повикан на итни консултации во Белград. Ова пишува во нотата која српското МНР ја пратило до македонските колеги, но во нотата не биле наведени причините за овој чин.

Околу српската амбасада во Скопје е забележано зголемено присуство на полицијата, а од МНР за ТВ 24 велат дека се работи за почитување на Женевската конвенција при обезбедување на дипломатско преставништво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*