Don't Miss
Home / Uncategorized / Србија ги повлече своите дипломати од Македонија

Србија ги повлече своите дипломати од Македонија

Целиот персонал на абасадата на Р. Србија во Скопје е повикан на итни консултации во Белград, пренесуваат медиумите.

Ова пишува во нотата која српското МНР ја пратило до македонските колеги, но во нотата не биле наведени причините за овој чин.

Од Министерството за надворешни велат дека се обидуваат во комуникација со српските власти да ги дознаат причините за ваквиот чекор. Според Виенската конвенција, Македонија презема мерки за заштита на безбедноста и интегритетот на Амбасадата на Србија во Скопје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*