Don't Miss
Home / Tag Archives: Чичаковски

Tag Archives: Чичаковски

И Чичаковски си поднесе оставка

По Виолета Дума и Игир Милев оставка си поднес еи претседателот на Државната изборна комисијата (ДИК) Александар Чичаковски,чиј мандат  требаше да трае до 2020 година. Како што изјаи  Чичаковски, оставката ја поднесол  од лични причини. Чичаковски како претседател на Комисијата ...

Read More »

Увидот во Избирачкиот список од 21 август

Државната изборна комисија (ДИК) е подготвена за одржување на локалните избори на 15 октомври и денеска со девет гласа „за“ и ниту еден против го усвои Роковникот за извршување изборни дејствија. Кампањата почнува на 25 септември.  Претседателот на ДИК, Александар ...

Read More »

ДИК го усвои Роковникот за изборите

Државната изборна комисија попладнево со девет гласа „за“ и ниту еден против, го усвои Роковникот за извршување изборни дејствија. Претседателот на ДИК информираше дека изборите ќе се одржат на 15 октомври, а за таа цел ќе се бараат дополнителни податоци ...

Read More »