Home / Uncategorized / И Чичаковски си поднесе оставка

И Чичаковски си поднесе оставка

По Виолета Дума и Игир Милев оставка си поднес еи претседателот на Државната изборна комисијата (ДИК) Александар Чичаковски,чиј мандат  требаше да трае до 2020 година.

Како што изјаи  Чичаковски, оставката ја поднесол  од лични причини.

Чичаковски како претседател на Комисијата беше предложен по Пржинскиот договор во 2015 година од редот на експерти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*