Home / Tag Archives: датум

Tag Archives: датум

Кога умре Јосип Броз Тито?

„Почина другарот Тито!“, пред 37 години со солзи во очите на ТВ Дневникот изговори спикерот Миодраг Здравковиќ. Цела СФРЈ плачеше, загубата на другарот Тито беше вистинска трагедија иако се знаеше дека Јосип Броз Тито е тешко болен. Години подоцна се ...

Read More »

Избори ќе има на 11 декември

Политичките партии постигнаа договор за избори на 11 декември. Според нив, исполнети се сите услови за изборите да се реализираат кон крајот на годинава, а со назначувањето на Љуљзим Азири и Санта Аргирова за петти член на ад-хок телото за ...

Read More »

Проектот „Купи куќа, купи стан“ на 23 април пред битолчани

Министерството за финансии информира дека со цел доближување на проектот „Купи куќа, купи стан“ до секој граѓанин од следната недела стартува Караван на Министерството по градовите низ Македонија. -Според концептот „сите информации за проектот на исто место“ планирани се презентации ...

Read More »
error: Content is protected !!