Home / Tag Archives: дејност

Tag Archives: дејност

Залудни обиди на ВМРО ДПМНЕ да ги запре промените

СДСМ порачува дека со неоснованите, неиздржани и апсурдни иницијативи за интерпелации, ВМРО-ДПМНЕ продолжува очајнички да се обидува да ги закочи реформите и проектите за кои што гласаше мнозинството граѓани. Поднесената интерпелација за министерот за култура Роберт Алаѓозовски, само докажува дека ...

Read More »

СЈО го испитува случајот со фирмата на Талески Арт Медија ДОО Битола

Случајот што денеска го отвори советникот на СДСМ, Горан Козаров со сопственоста на фирмата за снимање филмови на градоначалникот на Битола Владимир Талески АРТ Медија ДОО Битола е предмет на истрага на СЈО, дознава порталот на Битолски весник. Во документите ...

Read More »

Денеска се празнува делото на Свети Климент Охридски – Чудотворец

Македонската православна црква денеска го празнува споменот на својот патрон свети Климент Охридски – Чудотворец, најпознатиот меѓу повеќето ученици на светите браќа Кирил и Методиј. Свети Климент Охридски – Чудотворец е еден од најистакнатите ученици на светите браќа Кирил и ...

Read More »