Home / Tag Archives: дописник

Tag Archives: дописник

Менде Младеновски прогласен за дописник на годината од ЗНМ

Вечерва во клубот на новинари, при одбележувањето на 69 години постоење, Комисијата за награди ги додели двете годишни награди на добитниците за 2014 година. За едногодишно остварување за истражувачко новинарство во медиумите награден  е новинарот  Менде Младеновски, дописник на дневниот ...

Read More »

Наградата „Менде Петковски“ за Менде Младеновски, дописник на весникот „Нова Македонија”

Менде Младеновски, дописник на весникот „Нова Македонија” од Битола, е добитник на наградата за дописник на годината „Менде Петковски”, која секоја година ја доделува весникот „Дневник”. Ова значајно признание, кое се доделува во спомен на прерано починатиот дописник на „Дневник” ...

Read More »