Don't Miss
Home / Tag Archives: фабрика

Tag Archives: фабрика

“Кромберг и Шуберт “ прекинува со производство

Фабриката за производство на автомобилска опрема „Кромберг и Шуберт“ која се наоѓа во индустриската зона „Жабени“ во Битола, од утре времено запира со работа. Прекинот на производството ќе се одвива 14 дена, по препорака на нарачателите на услугите стационирани во ...

Read More »

Отказни решенија за 200 работници во битолска текстилна компанија

Дали последната текстилна компанија во Битола, „Мокел“, за која сите веруваа дека ја преживеа транзицијата, заминува во историјата е прашање што деновиве сѐ погласно си го поставуваат битолчани, откако доминантниот сопственик одлучи на сите вработени да им го раскине работниот ...

Read More »

Горчливата судбина на слаткиот битолски шеќер

Оптимистичките најави дека по продажбата на фабриката за шеќер „4 Ноември“ во Битола, на бугарската компанија ДООЕЛ „Кинлеви“, битолскиот шеќер конечно, по неколку години пауза, ќе се врати на македонските трпези, се покажаа како премногу надежни, па дури и нереални. ...

Read More »

„Кромберг и Шуберт“ почна да гради нова фабрика во „Жабени“

Почнува изградбата на втората фабрика на „Кромберг и Шуберт“ во индустриската зона „Жабени“. На втората парцела, која уште пред неколку години ја купи оваа германска корпорација, веќе се уредува просторот каде што ќе се конфекционираат кабли за автомобилската индустрија. Просторот ...

Read More »

Турски инвеститор ќе гради фабрика во “Жабени“

Градоначалникот  на Битола Владимир  Талески денеска најави дека во индустриската зона  “Жабени“  ќе инвестира нов странски инвеститор. Станува збор за турска инвестиција која ќе гради фабрика за производство на земјоделски алатки, со кои денеска се потпиша договор. -Денеска во Битола ...

Read More »

Горчливи денови за шеќеранци

За околу стотина вработени во најслатката фабрика во Битола, “Шеќераната“  претстојат горчливи денови. Бугарскиот сопственик, којшто поседува доминантен пакет акции, деновиве ги испуштил вработените на привремен одмор. За то време тој им ветил дека ќе им плаќа на работниците 70 ...

Read More »

“Кромберг и Шуберт“ ќе гради нова фабрика во Битола!?

Германската компанија “Кромберг и Шуберт“ најавила дека сериозно размислува до постојната фабрика, на земјиштето што веќе одамна го има купено, да изгради нова фабрика. Ова наводно му било деновиве соопштено на локалната самоуправа. Со изградбата на новата фабрика, според планирањата ...

Read More »

Поранешен “Прогрес “ заминува во историјата?!

Како што стојат работите сосема е извесно  дека најслатката фабрика во Битола за производство на кондиторски производи, поранешен “ Прогрес” а сегашен “ Виго 48” заминува во историјата!?. По пожарот што ја зафати оваа фабрика на почетокот на летото како ...

Read More »

Турската компанија најави вработување на 400 битолчани

Турската компанија “ОХИ Груп” која денеска потврди дека ќе отвори фабрика за лепенки за гуми во Битола, во првиот период ќе вработи најмалку 400 работници. Ова го соопшти менаџментот на фабриката по средбата со министерот за странски инвестиции, Џери Наумов ...

Read More »

Турска компанија ќе гради фабрика за лепенки за гуми во Битола

Турската компанија “ОХИ Груп” потврди дека ќе отвори фабрика за лепенки за гуми во Битола. Ова е потврдено на средбата на министерот за странски инвестиции Џери Наумов со претставници на “ОХИ Груп” и на уште три други компании од Турција, ...

Read More »