Home / Tag Archives: градинки

Tag Archives: градинки

Филипче:Вкупно инфицирани 48 лица

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче на вечерашната прес-конференција информираше дека денеска до 16:00 часот во нашата земја се дијагностицирани 6 нови случаи на коронавирус, со што вкупната бројка изнесува 48. „Во Штип за првпат е дијагностициран вирусот кај ...

Read More »

Битола ќе добие три нови детски градинки

       Со активностите кои во моментот ги реализира Општина Битола, во соработка со Министерството за труд и социјална политика, Битола, наскоро ќе добие три нови детски градинки. Едната од нив ќе биде лоцирана во просторот на поранешниот Дом за доенчиња ...

Read More »

Нови три занимални отворени во детските градинки во Битола

                    Во три од постоечките девет градинки во рамките на ЈОУДГ „Естреја Овадија Мара“ во Битола  почнaa со работа дополнителни занимални, кои на почеток ќе згрижуваат 75 нови деца.  Во присуство на градоначалничката на Битола  Наташа Петровска, претседателот на Советот, ...

Read More »

Втора седница на Советот

Претседателот на Советот на општината Битола за среда 1 ноември ја закажа втората седница на Советот. На седницата на дневен ред се наоѓаат над 5о точки за избор на општински комисии како и разрешување и именување на Управните и Надзорните ...

Read More »

Ќе се надмине хаосот во детските градинки

Изминатите години бевме сведоци на хаосот што владее во детските градинки во Битола. Лоши услови, недостаток на инвентар, недостаток на стручен и технички персонал, искршени и р́ѓосани санитарни чворови и неуредени дворови се наша реалност 13 години. И за жал, ...

Read More »

Одбележана неделата на детето

По повод Неделата на детето во градинките на јавната установа “Естреја Овадија Мара” се одржаа креативни работилници со родители и деца на тема: „Во срцето што дарува – хуманоста царува”. Родителите на децата кои ги посетуваат градинките од најразлични материјали ...

Read More »