Home / Tag Archives: иднина

Tag Archives: иднина

Соопштение на ГРОМ

Единствениот,,суверен,,натеритиријатанаРМсемакедонскиотнародиситеграѓаникои живеат во РМ. Тие одлучија на референдумот во 1991 година Р Македонија да биде самостојна суверена и независна држава. Од таму никој нема право да оди спротивно од волјата нанародот. Покрај едномесечното медиумско насилие, притисоци и референдумски фалсификат на ...

Read More »

Кирацовски: Да не ја испуштиме оваа шанса

Членството во НАТО не носи само загарантирана безбедност и сигурност, туку влез на нови и сериозни странски инвестиции, зајакната конкурентност, зголемена доверба во економијата, нови работни места и поквалитетни услови за живот на сите граѓани, изјави генералниот секретар на СДСМ ...

Read More »

Курц со поддршка за ВМРО-ДПМНЕ: Македонија е на добар пат кон ЕУ

Благодарен сум што ме поканивте на оваа импресивна манифестација, рече австрискиот шеф на дипломатијата Себастијан Курц од митингот на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата во Скопје. Курц ја даде својата поддршка и поддршката од неговата Австриска народна партија на ВМРО-ДПМНЕ. Тој посочи ...

Read More »