Home / Tag Archives: лајонс

Tag Archives: лајонс

И црно белиот бал замина во историјата

Година по 11 години, годинава  престана да се организира традиционалниот Црно бел бал на Лајонс клубот  Битола. Наместо бал, под покровителство на некоја амбасада се организира црно бела журка во нокниот клуб  Расчекор. Инаку секоја година Црно белиот  бал  беше  ...

Read More »

Веле Стефановски нов претседател на Лајонс клуб- Битола

Веле Стефановски, вработен во Стопанска Банка а.д. Битола е нов претседател на Лајонс клубот- Битола , а досегашниот претседател Марјан Танушевски во новата фискална година ќе ја врши функцијата зонски претседавач во Д132 Македонија, или зоната во која се сите ...

Read More »

Донација за Здруженијата на слепи лица, глуви и лица со телесна спреченост од битолските лајонси

Лајонс Клуб Битола во оваа фискална година, денеска  додели донација – спортско рекреативна опрема за Здруженијата на слепи лица, глуви лица и лица со телесна спреченост. Спортската опрема ќе биде поставена во спортската сала што се наоѓа во објектот Центар ...

Read More »

Лајонс клуб Хераклеја донираше во Интерното одделение при Клиничката болница

Денеска, челните луѓе и активисти на Лајонс клуб Хераклеја од Битола донираа облека за потребите на Интерното одделение при Клиничката болница- Битола. Донацијата се состоеше од пижами и влечки неопходни за  пациентите згрижени во Интерното одделение. Донацијата ја врачија претставници ...

Read More »

Лајонсите од Битола донираа за Здружението на слепи лица

Денеска, во Битола, во рамките на одбележувањето на Меѓународниот ден на белиот стап, Лајонс клубовите од Битола организираа Марш. Истиот започна од пред просториите на Здружението на слепи лица од Битола, стационирано во населбата Карпош, а продолжи се до ресторанот ...

Read More »

Лајонс- клуб Битола ја промовираше аудио- книгата “Вечноста на Битола“

Денеска, Лајонс клуб- Битола ја промовираше   аудио- книгата “Вечноста на Битола“ во рамки на одбележувањето на 9 октомври, лајон- светски ден на видот. Првата аудио- книга е снимена на македонски и англиски јазик. Во книгата се сметени теми од ...

Read More »