Home / Tag Archives: манастир

Tag Archives: манастир

Ќе се гради крст во манастирот “Рожденство на Пресвета Богородица“ во Новаци

Новачкиот манастир “Рожденство на Пресвета Богородица“ кој важи за еден од најубавите и единствен по местоположбата наскоро ќе добие голем крст кој ќе биде изграден на самиот влез од лева страна. Покрај крстот ќе биде спроведено и професионално осветлување а ...

Read More »

Масовна прослава на празникот “Мала Богородица“ во Новаци

Викендов, во преубавиот пелагониски манастир “Рожденство на Пресвета Богородица” во Новаци се прослави по 24 ти пат големиот верски христијански празник “мала Богородица“. Црковниот одбор се погрижи како и секоја година така и оваа да има богата културно- ументичка програма ...

Read More »

Се е подготвено за празникот “Мала Богородица” во Новаци

Викендов,  во преубавиот пелагониски манастир “Рожденство на Пресвета Богородица” во Новаци ќе се прослави по 24 ти пат големиот верски христијански празник мала Богородица. Црковниот одбор се погрижи како и секоја година така и оваа да има богата културно- ументичка ...

Read More »